Home » Muziek » Sjors van der Panne

Sjors van der Panne

Gepubliceerd op 11 november 2015 om 19:28

Hij had nog maar een paar woorden gezongen en 4 stoelen draaiden gretig om. Sjors van der Panne maakte indruk tijdens The Voice of Holland. Een mooie stem, puur gezongen. Ondanks dat zijn muziekstijl niet mijn voorkeur heeft, werd hij m'n favoriet. De show heeft hij afgesloten met een acceptabele 2e plaats, al ben ik van mening dat hij The Voice van vorig seizoen is. Zéker omdat ik niet blij was met de winnaar(s). Het is The Voice, niet The Voices? Sowieso werd O'Gene werkelijk enorm aan het publiek opgedrongen. Alsof allang vaststond dat Sjors er niet met de winst vandoor zou gaan.

The Voice zorgde voor welverdiende bekendheid en een reeks concerten. Met ook een concert in het kleinste theater dat hij tot dan toe bezocht had; De Pol of de Hofnar (whatever) in Aalten. Jes, bij m'n ouderlijk huis in de buurt. Omdat ik best nieuwsgierig was en mijn moeder erg van de Nederlandstalige muziek is, besloten wij kaartjes te bestellen.

Ik heb er geen spijt van. We wisten niet wat we konden verwachten en hebben ontzettend genoten. Zoals ik al zei is Sjors' repertoire niet 'mijn' repertoire. Ik ben nu eenmaal dol op jazz, country en rock'nroll (Engelstalig). Echter, hij weet het op zo'n manier te brengen dat ik het wél heel erg mooi vind. Puur. Vertellend. Ik geloof wat hij zingt. Als artiest kun je, denk ik, haast geen groter compliment krijgen dan dat iemand met een totaal andere muzieksmaak, jouw muziek toch erg waardeert.

Naast de klassieke pareltjes van zijn helden (waaronder natuurlijk 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen), bracht hij eigen songs en swingende liedjes. Naar mijn mening een perfecte mix. Sjors gaat volledig in op de muziek die hij maakt en dat is fijn om naar te kijken. Een artiest die geniet van wat hij staat te doen en het publiek daar in meeneemt.

Humor is altijd welkom en daar ontbrak het ook niet aan. Eigenlijk was Sjors op sommige momenten best 'wild'. Iets dat je van tevoren niet echt zou verwachten.
Jes, wij hadden een onwijs leuke avond! Eentje die, without a doubt, voor herhaling vatbaar is.
Met een gigantische theatertour in het vooruitzicht gaat dit vast goedkomen.

Niet alleen óp het podium is Sjors leuk! Naderhand was de sfeer heel prettig. Wat een gezelligerd is hij! Zó spontaan. 
Ik ben blij dat we naar deze show gegaan zijn en zou het een ieder aanraden. Écht.
O, wacht.. dat heb ik inmiddels al gedaan (Sjors, je hebt publiek in het Noorden). 

Uiteraard heb ik video's gemaakt van zijn concert, welke te vinden zijn op het bekende youtube-kanaal. Voor de liefhebbers is er een speciale afspeellijst. Als je rondneust op mijn kanaal, zoek dan meteen op 'Nederland Muziekland'. Van zijn optreden in dit televisieprogramma heb ik 2 liedjes vastgelegd. Hij was aanwezig tijdens dezelfde opnamedag als Bouke. Erg leuk!

Sjors, je bent puur. Punt.

4-21.jpgSjors-2.jpg


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.