Home » Muziek

*Muziek

Muziek is leven. Zónder muziek zou ik niet kunnen! Op deze pagina muziek waar ik van houd, muziek die ik leuk vind of minder leuk vind, muziek uit films, maar ook verhaaltjes over artiesten die muzikaliteit & blijheid voortbrengen; mijn ongezouten mening.
3 rasartiesten; Bouke, Michael Bublé en Blake Shelton. Waanzinnig sterke stemmen, goede songs, fijne performances, een waar genot!

In de balk rechts enkele favorietjes. 

 

'The music is all around us,
all you have to do is listen.'

... & COLIN

Afgelopen week stond er ineens een berichtje op twitter dat nogal verrassend was. 'Mike stopt met Mike & Colin.' Huh, die zag ik niet aankomen? Eerlijk? Ik dacht aan 1 of andere flauwe grap. Maar hee, 1 april staat echt niet voor de deur en Colin zou daarover geen geintjes maken.. Jes, alle puzzelstukjes die in een grote chaos op tafel lagen, konden nu aan elkaar gelegd worden. Zegt zij; Sherlock.Ergens moet Mike altijd geweten hebben dat de muziek niet zijn toekomst is, anders zou hij niet tot zo'n drastisch besluit komen. Ik weet wat het is om een moeilijke beslissing te nemen, kiezen tussen 2 dingen die je gelukkig maken. Voor Mike moet dit nog veel lastiger geweest zijn, aangezien zijn besluit niet alleen effect op hem heeft, maar ook op alle fans en natuurlijk vooral op Colin.1. Ontzettend jammer. 2. Respect voor Mike, hij volgt zijn hart en dat kan ik alleen maar toejuichen. Ik wens hem alle goeds van de wereld toe !3. Colin gaat gegarandeerd solo succesvol worden; hij is vocaal zo sterk en heeft de steun van velen. Het zal, voornamelijk in het begin, wennen zijn. Al denk ik dat Colin 'Superman' genoeg is om het gemis van Mike snel te doen verminderen. Want hij is sexy als hij zingt. Oh, oh, oh..4. Een nieuwe artiestennaam verzinnen. Zijn eigen naam, Colin dus, is hier sowieso onderdeel van. Betekent wel dat hij nog lang niet van Collin af is. ;)Ik moet zo lachen als ik zie wat er allemaal geroepen wordt. Zoveel mogelijk, om de kans op het winnen van 'iets leuks' te vergroten. Best creatief, dat wel.Colin H. kwam in mijn koppie omhoog, maar dat klinkt crimineel en Colin is vast niet van plan te gaan Jailhouse Rocken. Inspiratie kun je niet afdwingen.. Ik vermoed dat voor mij de inspiratie om een toffe artiestennaam te verzinnen arriveert wanneer Colin al wijd en breed op het podium staat.

Lees meer »

Sjors van der Panne

Hij had nog maar een paar woorden gezongen en 4 stoelen draaiden gretig om. Sjors van der Panne maakte indruk tijdens The Voice of Holland. Een mooie stem, puur gezongen. Ondanks dat zijn muziekstijl niet mijn voorkeur heeft, werd hij m'n favoriet. De show heeft hij afgesloten met een acceptabele 2e plaats, al ben ik van mening dat hij The Voice van vorig seizoen is. Zéker omdat ik niet blij was met de winnaar(s). Het is The Voice, niet The Voices? Sowieso werd O'Gene werkelijk enorm aan het publiek opgedrongen. Alsof allang vaststond dat Sjors er niet met de winst vandoor zou gaan.The Voice zorgde voor welverdiende bekendheid en een reeks concerten. Met ook een concert in het kleinste theater dat hij tot dan toe bezocht had; De Pol of de Hofnar (whatever) in Aalten. Jes, bij m'n ouderlijk huis in de buurt. Omdat ik best nieuwsgierig was en mijn moeder erg van de Nederlandstalige muziek is, besloten wij kaartjes te bestellen.Ik heb er geen spijt van. We wisten niet wat we konden verwachten en hebben ontzettend genoten. Zoals ik al zei is Sjors' repertoire niet 'mijn' repertoire. Ik ben nu eenmaal dol op jazz, country en rock'nroll (Engelstalig). Echter, hij weet het op zo'n manier te brengen dat ik het wél heel erg mooi vind. Puur. Vertellend. Ik geloof wat hij zingt. Als artiest kun je, denk ik, haast geen groter compliment krijgen dan dat iemand met een totaal andere muzieksmaak, jouw muziek toch erg waardeert.Naast de klassieke pareltjes van zijn helden (waaronder natuurlijk 'Zeg me dat het niet zo is' van Frank Boeijen), bracht hij eigen songs en swingende liedjes. Naar mijn mening een perfecte mix. Sjors gaat volledig in op de muziek die hij maakt en dat is fijn om naar te kijken. Een artiest die geniet van wat hij staat te doen en het publiek daar in meeneemt.Humor is altijd welkom en daar ontbrak het ook niet aan. Eigenlijk was Sjors op sommige momenten best 'wild'. Iets dat je van tevoren niet echt zou verwachten.Jes, wij hadden een onwijs leuke avond! Eentje die, without a doubt, voor herhaling vatbaar is.Met een gigantische theatertour in het vooruitzicht gaat dit vast goedkomen.Niet alleen óp het podium is Sjors leuk! Naderhand was de sfeer heel prettig. Wat een gezelligerd is hij! Zó spontaan. Ik ben blij dat we naar deze show gegaan zijn en zou het een ieder aanraden. Écht. O, wacht.. dat heb ik inmiddels al gedaan (Sjors, je hebt publiek in het Noorden). Uiteraard heb ik video's gemaakt van zijn concert, welke te vinden zijn op het bekende youtube-kanaal. Voor de liefhebbers is er een speciale afspeellijst. Als je rondneust op mijn kanaal, zoek dan meteen op 'Nederland Muziekland'. Van zijn optreden in dit televisieprogramma heb ik 2 liedjes vastgelegd. Hij was aanwezig tijdens dezelfde opnamedag als Bouke. Erg leuk!Sjors, je bent puur. Punt.

Lees meer »