Home » Mijn beestjes » Eerste ontmoeting

Eerste ontmoeting

Gepubliceerd op 10 april 2016 15:27

Balto <3

Na de dood van ons schatjekatje Mazzel, werd het stil in m'n ouderlijk huis. We wisten natuurlijk allang dat er weer een katje moest komen, maar de ideeën daarover waren nogal verdeeld. 
Mazzel was een echte boerderij-kat. In zijn gewoonheid zó speciaal.
M'n moeder zat te denken aan een asiel-katje en dat mocht bést weer een kat zoals Mazzel zijn. Ik echter, had mijn zinnen op een raskat gezet en die vind je nu eenmaal niet in het asiel. Dus ging ik op zoek. 
In mijn hoofd had ik bepaalde voorkeuren, met de ragdoll als absolute nummer 1. 
Marktplaats, Ragdoll kittens, voila.. In Dinxperlo, dichtbij Gendringen notabene, was er 1 kitten uit een nestje van 7 over. Tijdens het telefoontje werd ik nog enthousiaster & gretiger en dus werd dit katje gereserveerd. Hij was 2 weken en 2 weken later zouden we hem mogen komen bewonderen.
Via appjes werd ik op de hoogte gehouden van de ontwikkeling van het katje. Ik kreeg prachtige foto's en filmpjes toegestuurd, waardoor ik telkens meer uitkeek naar de eerste ontmoeting.


Geheel volgens verwachting, was het bedenken van de naam een hele uitdaging. Zoals een ieder wel weet, ben ik van de gekke, originele, bijzondere namen (Tornado, Toeter, Tsunami, Destino, Melon, Puma, Dimitri, Noach, Funky, Mazzel, Twister, Wolf, etc).. m'n moeder en broertje daarentegen..
Door hen werden namen als Simba, Pumba en de vreselijke naam Azrael geopperd (dit katje is niet gemeen en lelijk!). 
Ik stuurde ze een lijstje met een stuk of 26 geniale namen en gaf daarbij argumenten & een top3. Uiteindelijk hebben we een naam gekozen die we allemaal leuk vinden, niet mijn nummer 1 - dat is Kovu!, maar wel een naam die ik onwijs tof vind; Balto. De flow/naam zelf sowieso, maar ook het idee erachter - ons katje wordt vernoemd naar een ware held; de sledehond Balto, die medicijnen voor doodzieke kinderen haalde. Zijn verhaal werd verfilmd (tekenfilm) en hij kreeg een standbeeld. Balto heb ik, behalve bij deze held, niet eerder gehoord en dat is precies wat ik ambieer; originaliteit. Typisch Irene.

Gisteren was het zover, op bezoek bij het katje en zijn familie. Ik ben verliefd, hoor. Feitelijk was ik dit al, maar de liefde is enorm gegroeid sinds de ontmoeting; wát een heerlijk beestje ! In en out. Liefs, speels, eigenwijs en zó beautiful! En dan die pootjes - GROOT! Onze Balto is de grootste kitten uit het nest en zal een flinke jongen worden, héél tof. 
Balto komt uit een fijn gezinnetje dat goed verzorgd wordt en veel aandacht krijgt. De schatjes. 
Natuurlijk maakte ik prachtplaatjes en videomateriaal, welke ik meteen heb verwerkt.
Op deze manier zal ik de avonturen van Balto met een ieder die dit leuk vindt, blijven delen. 

Balto2.jpgBalto3.jpgBalto4.jpgBalto5.jpgBalto6.jpg

Balto11.jpgBalto12.jpgBalto14.jpgBalto7.jpgBalto10.jpg

Balto gaat voor enorme vreugde zorgen en omgekeerd ook een gelukzalig leventje leiden bij ons. Er staat al een prachtige buitenren voor hem klaar, waar krabpalen en speeltjes in komen te staan/liggen. Dit is natuurlijk niet zijn permanente verblijfplaats, want hij mag lekker binnen zijn, altijd!

Over een aantal weken mogen we hem ophalen, can't wait. Uiteraard dan weer een verhaaltje !

Balto15.jpgBalto8.jpg