Home » Films » ZWAAR VERLIEFD

ZWAAR VERLIEFD

Gepubliceerd op 18 oktober 2018 18:05

''Oh, dáárom heet de film 'Zwaar Verliefd'', fluisterde Maaike in de bioscoop toen ze de eerste paar minuten van deze fijne feelgood film bewonderd had. Daar waar ik dacht dat ze deze film juist wilde zien om het thema, bleek niets minder waar. 
Ik zat inmiddels voor de 3e keer voor 't witte doek waarop 'Zwaar Verliefd' vertoond werd. Omdat ik onwijs nieuwsgierig was naar de film, ben ik er meteen vorige week woensdag, nog vóór de officiële première op donderdag, in mijn eentje heen gegaan. Vervolgens kreeg ik een verzoekje van zowel Maaike als Stephanie, los van elkaar, of ik met ze mee wilde. Hiephoi voor de Pathé Unlimited.
Wie mij kent, weet dat ik sowieso geregeld een film 2, 3, 4 of zelfs 5 keer bekijk, dus voor mij was dit geen uitzondering. De medemens moet er echter wel hard om lachen. Hee, ik rol die bioscoop gewoon onbeperkt in en uit hoor.

Zwaar Verliefd is een boekverfilming van het gelijknamige boek van Chantal van Gastel. Dat boek ligt ondertussen, samen met het 2e boek- Zwaar Beproefd, in mijn kast te wachten om gelezen te worden. Hiephoi voor Bol.com ! *Note; lezen is niet mijn ding, schrijven wel - máár als ik eenmaal aan het lezen ben, dan worstel ik me er in 1x doorheen. Ik heb tijd nodig.
Het boek vertelt het verhaal van Isa. Isa is een gedreven dierenarts, met een beetje overgewicht. Dit heeft haar nooit echt geboeid, maar als ze 's nachts gebeld wordt omdat er een spoedgeval is en dan Ruben ontmoet, het baasje van een chocoladebruine labrador, verandert ze haar levensstijl compleet.
Isa en Ruben worden gespeeld door Barbara Sloesen en Jim Bakkum, een wondermooi setje dat ook al samen in 'Onze Jongens' schitterde. Een film die ik als zeer prettig heb ervaren, maar ze knallen in 'Zwaar Verliefd' net iets meer van het scherm. Romantiek en awkward situaties, zwijmelen en lachen.
Zelfs een kleine traan ontbrak niet; als er iets met dieren gebeurt in een film, is dat veel heftiger dan met mensen. Voor mij.

Ik heb enorm genoten. 3x. Komkommers en een 2e gratis chips zak in de supermarkt hebben me nog nooit zo doen schateren.
''Ik wil nog 48 keer'', riep Maaike na afloop. Ben ik even blij, want ze verwachtte haar 11 euro van mij terug als dit niet het geval was.
Het wordt duimen draaien voor 2 vervolg verfilmingen. 

Nog niet gezien? Ren of fiets naar de bioscoop. Mix van tevoren even een gore shake en eet komkommers.
Geintje; pak die xxl doos popcorn en geniet van deze heerlijke feelgood film !


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.