Home » Films » Mission Impossible

Mission Impossible

Gepubliceerd op 2 augustus 2015 om 13:48

Rogue Nation

Wauw, wat is het toch heerlijk om de bioscoop stuiterend te verlaten, dolenthousiast over wat je net gezien hebt.
Dit had ik gisteren, na afloop van Mission Impossible Rogue Nation. Inmiddels alweer het 5e deel over de fantastische spion Ethan Hunt (en zijn team), die op weergaloze wijze vertolkt wordt door Tom Cruise; de man waar ik mijn eerste actor-crush op had.

Wat een pareltje is dit, zeg!
De vertrouwde soundtrack maakt dat je volledig in het beeld gezogen wordt, nog voordat de film begonnen is.
Een geweldig plot, fantastische stunts, heerlijke humor en indrukwekkende scenes. Deze film zit zó retestrak in elkaar dat ik er meteen een verhaaltje over wilde schrijven. Ja, ik ben lyrisch. Het andere uiterste van de vorige film (De Reunie) waarbij ik voor het eerst geen mening had. Dit is me nog nooit gebeurd. En of dat nou positief of negatief is? Nou goed, Rogue Nation. Loved it! Ik zou zo nog een keer gaan. Geen grote uitdaging, want m'n bioscoopmaatje wil 'm ook graag zien. Jubelstemming.

Ik heb iedere Mission Impossible gezien en voorafgaand aan de wereldpremiere zelfs over Tom Cruise gedroomd (mijn hoofd doet soms rare dingen). Hierdoor was ik in de veronderstelling dat dit wellicht een teken zou kunnen zijn en dus deed ik enthousiast mee met een actie om tickets te winnen. Helaas, het lot is me niet altijd goedgezind. Ik denk dat ik inmiddels de winning mood kwijt ben. Máár ik moest en zou 'm meteen zien. De eerste mogelijkheid, gisteren, direct gepakt.

mi5-character-fb656.jpg
Tom Cruise doet, zoals algemeen bekend is, al zijn stunts zelf. De vliegtuigscene werd meteen al geprezen, maar o' wat heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens de onderwater scene. Hierin gaat Ethan zonder zuurstofmasker een onderwatertank in om een ID-kaart te vervangen. Episch.
(Ik heb trouwens gedurende de hele film op datzelfde puntje van de stoel gezeten.)
Tom laat zien dat hij het racen op een motor nog lang niet verleerd is én hij trekt nog steeds zijn shirts uit. Ha ha. Je leest overigens echt niet aan hem af dat hij inmiddels de 53 jaar gepasseerd is.

Het plot?
Het Impossible Mission Force (IMF) wordt opgeheven omdat deze te destructief is. Er wordt niet geloofd in het bestaan van de Syndicate; een organisatie van ex-agenten van de Impossible Mission Force. Ethan Hunt moet bewijzen dat het Syndicate wel degelijk bestaat en de gevreesde leider, welke aast op documenten waarmee hij veel problemen kan veroorzaken, stoppen.
Hunt krijgt hulp van een Britse agente die undercover is bij de Syndicate.

Niet te missen en eeuwig memorable; 'I can neither confirm nor deny'.

MI5.jpg


Gaat dat zien. Gaat dat zien. Toch echt wel een favorietje van dit jaar. Net als Fast & Furious 7.
Ik raad je aan MI5 te bekijken zónder een pauze. In onze voorstelling zat namelijk een stop van 15 minuten en dit was irritant omdat je volledig in de film zit.

Mission Impossible 6 is onderweg en ik kan niet wachten! 
Van mij mag de release in 2017 plaatsvinden (eerder vind ik ook niet erg). Dit zou een leuke aanvulling zijn op;
Pirates of the Caribbean; dead men tell no tales
It
Fifty Shades Darker
Pitch Perfect 3


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.